Jury

Speciaal voor Jouw verhaal is er een vakkundige jury samengesteld. Alle juryleden hebben een grote affiniteit met literatuur en zullen vanuit hun kennis en opgedane ervaring Jouw verhaal zo goed mogelijk op waarde schatten. Bovendien is het de taak van de jury om niet alleen te kiezen, maar ook om te helpen. De veertig finalisten zullen zij stuk voor stuk helpen met het aanscherpen van hun verhalen. Ook wordt jouw presentatie en profilering geperfectioneerd. Zodat ook jij bij de lancering van Jouw verhaal als een zelfbewuste topschrijver voor de dag komt!

Graag stellen we de juryleden aan jou voor!

foto: Nick van Ormondt

Marion Pauw
Voor spanning en sensatie moet je zijn bij thrillerschrijfster Marion Pauw (1973). Ze deed ervaring op als journaliste, columniste en copywriter, maar is sinds haar debuut in 2005 met Villa Serena niet meer uit de boekhandel weg te slaan. Tien titels staan er inmiddels op haar naam. Het grote publiek bereikte ze daadwerkelijk met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Meer dan 100.000 mensen lazen dit meesterwerk. Daglicht is inmiddels ook verfilmd door Eyeworks, terwijl NL Film de thrillers Jetset en Zondaarskind naar het witte doek bracht. Met De Wilden publiceerde Pauw dit jaar ook haar eerste roman.

Femmetje de Wind
Femmetje de Wind (1973) is het voorbeeld van een selfmade woman. Ze is een kei in het creëren. Zo bedacht ze in 2003 tijdschrift Jackie, waar zij zes jaar lang aan verbonden was als hoofdredacteur. Ook werkte zij als adjunct-hoofdredacteur bij Miljonair en het mannenblad JFK. Ze schreef met Mirjam van den Broeke de zeer succesvolle handleidingen Wat Wil de Vrouw en Wat wil de m/v? Ook verscheen vier jaar lang wekelijks een column van haar hand in Dagblad De Pers. Inmiddels leidt Femmetje uitgeverij Wind Publishing. De winnaar van 'Jouw verhaal' krijgt een boekcontract bij haar uitgeverij en uitstekende begeleiding.

Susan Smit

Writer on heels Susan Smit (1974) is bekend geworden als schrijfster, columniste en fotomodel. Ze studeerde Nederlands en Culturele Studies en bracht vlak daarna haar eerste boek Heks uit. Ondanks dat haar bekendheid dankzij Heks was toegenomen kwam haar echte doorbraak in 2005 met de zeer goed verkochte roman Elena’s Vlucht. Sindsdien is elk jaar wel een bundel, boek of roman van Smit verschenen. Haar nieuwste (historische) roman verscheen dit najaar: Gisèle, over kunst, liefde, vriendschap, oorlog en zelfbeschikking.

Angela Groothuizen
Angela Groothuizen (1959) is presentatrice, actrice, zangeres en schrijfster. Zij geniet bekendheid onder alle generaties. Van 'Dolly Dot' in de jaren tachtig tot presentatrice in de jaren negentig en de nullies. De jongeren kennen haar vooral als jurylid bij 'The Voice of Holland' en 'X-Factor'. En zelfs is zij een grote ster onder de jongste Nederlanders. Angela schreef twee kinderboeken, over de avonturen van Paula en Khalilo. De lancering van haar eerste boek was een monstersucces; binnen een paar dagen tijd werd uit Paula en Khalilo in 150.000 huishoudens voorgelezen.